Anastasia Nefjodova

‘Ik ga het helemaal anders doen’ was een gedachte die mij deed besluiten om op mijn 24ste leidinggevende te worden. Ondanks mijn gedrevenheid, ervaring en gezonde spanning, voelde ik me regelmatig onzeker in mijn rol. Ik vroeg me af of ik de juiste dingen deed en maakte veel fouten. Fouten die voortkwamen vanuit mijn ego, onwetendheid en het ontbreken van een basis die verder reikte dan alleen modellen en theoretische kaders. Dit in combinatie met ‘alles zelf willen doen’ en geen hulp vragen, is mij uiteindelijk duur komen te staan. Ik verloor de liefde voor mijn rol als leidinggevende.  

Ik veranderde van team, erna van baan. En toen werd ik moeder! Ik zag plotseling hoe kwetsbaar, magisch en snel het leven was en er ging een knop om. Ik nam een sabbatical en begon aan mijn persoonlijke zoektocht. Na een reeks van studies, coaching, retraites, boeken en seminars, ontdekte ik hoe belangrijk het is om jezelf echt te kennen. Hoe je uiteindelijk bent is namelijk een directe reflectie op alles wat je doet. Of het nu gaat om je rol als ouder, partner, collega of leider. 


Inmiddels kan ik zeggen dat ik stappen heb genomen om mezelf echt te leren kennen en het lef heb om dit in de toekomst altijd te blijven doen. Jezelf zijn en blijven is het moeilijkste wat er is en onze gedachten, emoties en gedrag kunnen ons flink in te weg staan, in welke rol dan ook.

Vanuit hier is mijn droom: 365Habits ontstaan. Ik wil anderen helpen inzien dat je zelfkennis, houding en mentaliteit het allerbelangrijkste is om een succesvol leider te zijn. Uiteindelijk is je team een weerspiegeling van je gedrag, gewoonten, houding en mindset.

Wat je over mij moet weten

Ik ben gek op kleur en voel me heerlijk in een opvallende print. Ik ben zowel spiritueel (of zoals sommigen het noemen: zweverig), als extreem concreet en to-the-point. Ik ben niet bang om je te vertellen hoe ik naar zaken kijk en speel graag met mijn comfort zone. Niks is mij te gek en ik zie overal een uitdaging in. Of je het nu hebt over een Wim Hof ijstraining, stilte retraite of een Special Forces training, ik heb het allemaal gedaan. Ik ben een georganiseerde chaoot, lees graag 10 boeken tegelijkertijd en ik heb belangst met salesambitie (niet de beste combinatie kan ik je vertellen ;).


Lisanne van der Oord

Ik was 26 toen ik manager werd binnen de semi-overheid. Zoals zo vaak gebeurt, groeide ook ik door vanuit een expertstatus naar leidinggevende. Ik ging daarmee leidinggeven aan mijn eigen collega’s. Ik herinner me nog goed dat ik in totale verwarring wakker werd op de dag dat mijn nieuwe functie inging. Want: hoe werkt dit dan? Ik word op maandagochtend wakker en plak opeens de stempel van manager op mijn voorhoofd? Dat gelooft toch niemand? Gooi daar nog het sausje: ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ overheen en ik besloot gewoon te doen wat ik altijd al deed. Ik had wel al een soort natuurlijk overwicht binnen het team, maar me echt gedragen als leidinggevende deed ik niet. Ik voelde me daar niet senang bij en wist überhaupt ook niet hoe ik dat zou moeten doen. Wat een strijd heb ik binnen mezelf geleverd. Ik wilde dit zo graag goed doen, maar had geen idee waar ik moest beginnen.

Achteraf gezien heb ik zelf meer moeite gehad om mijn nieuwe rol te omarmen dan de mensen om me heen. Ik heb mezelf hiermee zo in de weg gezeten. Totdat ik de kans kreeg om deel te nemen aan een ontwikkeltraject voor leidinggevenden. Wat een verademing was dat! Ik kreeg de mogelijkheid om te sparren met gelijkgestemden en daarnaast gingen we ook de diepte in. Wie ben ik als persoon en daarmee als leider, wat maakt dat ik doe wat ik doe en dat ik reageer zoals ik reageer? Ik heb hierin belangrijke levenslessen geleerd, maar bovenal kreeg ik eindelijk de kracht en het vertrouwen om daadwerkelijk in mijn rol te stappen. Dit gaf rust, meer plezier en vertrouwen, zowel voor mijzelf als voor mijn team.

Met de kennis van nu gun ik elke beginnend leidinggevende een bepaalde vorm van ondersteuning. Vaak kom je er achteraf pas achter dat leidinggevende worden best een behoorlijke omschakeling is. En ben je in het begin vooral aan het worstelen, zoeken en zwoegen met jezelf. Daarom zou ik zeggen: gun dit jezelf! En als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor je team. Zij verdienen de beste versie van jou, want dat brengt in hen eveneens de beste versie naar boven!

Wat je over mij moet weten

  • Doodvermoeiende optimist.
  • Gelukkig stadsmeisje, een cappuccino mag niet verder dan 2 min lopen verwijderd zijn.
  • Moeder zijn van 2 bloedjes van kinderen heeft me tot nu toe de grootste levenslessen opgeleverd, ondanks alle gevolgde trainingen en master studie.
  • Opgeven is gewoon geen optie, ik neem: koste wat kost, heel erg letterlijk.
  • Ik ben verslaafd aan eten (raak lichtelijk in de stress als ik geen eten binnen handbereik heb) en schoenen.
  • Wintersport is mijn all-time favorite vakantie.
  • Ik ben gezegend met 2 voelsprieten op mijn hoofd en heb vaak binnen 5 seconden door wat voor vlees ik in de kuip heb.
  • Allebei mijn ouders zijn ondernemer en dat is er dus met de paplepel ingegoten.
  • Maximaliseren zit in mijn DNA, uit alles wat ik doe wil ik het maximale rendement halen.

 


GENOEG GELEZEN. TIJD OM TE PRATEN!