Waar begint leiderschap nou eigenlijk? Jouw stijl van leidinggeven is vaak een persoonlijke en onbewuste keuze. En komt voort uit de verborgen gewoontes van je denkwijze – de krachtige, onzichtbare en ingesleten patronen die je hebt over jezelf, anderen en de wereld. Deze patronen in wat je denkt en gelooft zorgen ervoor dat je jezelf op een bepaalde manier gedraagt. En dit gedrag heeft invloed op je team en op de resultaten die jullie behalen.

Als leidinggevende word je letterlijk zichtbaar. Ben jij een leider die handelt vanuit lef en vertrouwen of vanuit angst en onzekerheid? Jouw teamleden voelen dit naadloos aan en zullen hier ook naar handelen. 

Ben jij als beginnend leidinggevende:

 

  • Aan het worstelen met jezelf omdat je het goed – perfect wilt doen en geen fouten van jezelf mag maken.

  • Iemand die hard werkt en vol zit met ideeën, maar zijn team niet in beweging krijgt. En vraag je jezelf af waarom je team niet met meer initiatieven, creativiteit en ideeën komt?

  • Bang dat je teamleden je niet aardig vinden? Dat je niet geaccepteerd zult worden door je managementcollega’s?

  • Iemand die het graag anders zou willen doen dan de gevestigde orde, die begrijpt dat de huidige tijd om een ander soort leiderschap vraagt. Maar ontbreekt het je hiervoor aan kennis, ruggensteun en lef?

  • Aan het twijfelen over je rol: kan ik het wel? Wat zullen ze wel niet denken? Wil ik het wel?Hoe zou het zijn als je...

 

✔  Helder hebt wie je bent en waar je voor staat als leider.

✔  Jezelf niet langer remt vanuit onzekerheid, maar vanuit vertrouwen helemaal jezelf kunt en durft te zijn zodat jouw boodschap krachtig overkomt. 


✔  Ontdekt hoe je op een vernieuwende manier je team aan kunt sturen, zonder hierdoor beïnvloedt te worden door de leiderschapsstijl die er op dit moment heerst binnen je organisatie.

✔  Mensen in beweging krijgt vanuit motivatie en inspiratie.

✔  Samen met je team de impact maakt die je voor ogen had en jullie daarmee succes en blijvende resultaten boeken.Ons aanbod


Dit traject bestaat uit 6 persoonlijke online één op één sessies gedurende 12 weken. Aanvullend ga je aan de slag met een werkboek en zijn er meerdere online video’s ter voorbereiding op de sessies.  

 

Tussen de sessies door pas je het geleerde toe op de werkvloer en ervaar je het effect ervan. Zo maak je je nieuwe mentaliteit eigen en verander je van binnenuit. Dit zorgt voor echte verandering. We hebben het hier dus niet over het plakken van een pleister, maar over het geven van diepgang aan jouw persoonlijke en professionele groei.


Leiderschap is geen positie die sommigen bereiken en anderen niet. Het is een mentaliteit die je eigen kunt maken.Veel leiderschapsprogramma's gaan in op managementvaardigheden. Dit is een mooie basis, maar dit maakt je nog geen leider. Om een leider te zijn moet je om te beginnen jezelf echt kennen. Moet je het lef hebben en jezelf toestemming geven om te leren, om fouten te maken en hierop te reflecteren. In ons traject ga je inzien dat je niet langer de manager wilt zijn die de ene na het andere brandje blust, die van de ene naar de andere vergadering rent en die vooral bezig is om te laten zien dat je het allemaal wel weet. 

Je gaat de leider willen zijn met een identiteit die anderen inspireert en aanzet tot actie, die creatief denkvermogen aanwakkert en daarmee impact maakt, die zichzelf zo goed begrijpt dat je anderen ook beter kunt begrijpen, die niet alles wilt weten maar wel alles wilt leren. Die snapt en uit wil dragen dat op je bek gaan er af en toe gewoon bij hoort. Jij gaat laten zien dat het anders kan en dat het anders moet. En wij gaan je bij daarbij helpen. 

 


A man found an eagle’s egg and put it in a nest of a barnyard hen. The eaglet hatched with the brood of chicks and grew up with them.

All his life the eagle did what the barnyard chicks did, thinking he was a barnyard chicken. He scratched the earth for worms and insects. He clucked and cackled. And he would thrash his wings and fly a few feet into the air.

Years passed and the eagle grew very old. One day he saw a magnificent bird above him in the cloudless sky. It glided in graceful majesty among the powerful wind currents, with scarcely a beat of its strong golden wings.


The old eagle looked up in awe. “Who’s that?” he asked.
“That’s the eagle, the king of the birds,” said his neighbor. “He belongs to the sky. We belong to the earth—we’re chickens.”

So the eagle lived and died a chicken, for that’s what he thought he was. 

- Anthony de Mello

Welk gevoel geeft dit verhaal jou?


Het kan toch niet zo zijn dat je niet in staat bent geweest jezelf echt te laten zien zoals je bent. Zonder de dingen gedaan te hebben waar je goed in bent?

 

Wees de leidinggevende die begrijpt dat dit traject precies op het juiste moment komt. Wees de leidinggevende die bereid is de stappen te volgen, zodat jouw omgeving zal zeggen: zie je wel, we hebben 100% de juiste keuze gemaakt met deze benoeming. Zorg vanaf het begin voor ruimte en tijd voor jezelf, om te ontwikkelen en verzandt niet in de waan van de dag. 

Ben je klaar om de keuze te maken? Plan een afspraak met ons in. Tijdens deze gratis sessie bekijken we samen welke vragen jij hebt en of er een match is voor een samenwerking.